• Alles over het Real Madrid boek

De Zes van Madrid ontmanteld

royston drenthe rafael van der vaart klaas-jan huntelaar real madrid

royston drenthe rafael van der vaart klaas-jan huntelaar real madrid

Het plaatje hiernaast behoort definitief tot het verleden. Letterlijk en figuurlijk. Zoals Kluun in De Koninklijke in het voorwoord schreef: 

U kunt zich voorstellen dat er een zucht van opluchting door me heen ging, toen ik hoorde dat Klaas Jan Huntelaar naar AC Milan ging, Wesley Sneijder naar de buren uit die straat, Arjen Robben Beieren voor zijn geld koos en Rafael van der Vaart blij mocht zijn dat-ie dit seizoen bij thuiswedstrijden nog werd toegelaten in het vak in Estadio Santiago Bernabéu waarin de spelers uit de jeugdelftallen naar de wedstrijden van het eerste kijken. Ik nam aan dat daarmee de kous af was. Niet alleen voor Robben, Huntelaar en Sneijder, maar ook voor Kluun.

Zoals de lezers van De Koninklijke weten was het Real Madrid-avontuur voor Sneijder, Robben en Huntelaar inderdaad in 2009 over, maar schreef Kluun z´n voorwoord. Het boek ´De Koninklijke´ behandelt meer dan de genoemde drie.
“De Zes van Madrid” vormde een uniek wapenfeit in de geschiedenis van Real Madrid. Nooit eerder wist het Nederlandse voetbal zo´n grote invloed uit te oefenen op de meest succesvolle club allertijden. Hoewel het feit dat met de komst van De Zes de successen enigszins uitbleven exact de reden is waarom het zestal stap voor stap is ontmanteld.

Met het vertrek van Van Nistelrooy eerder dit jaar naar Duitsland en dat van Drenthe naar Hercules Alicante is de hoop op Nederlands succes in Madrid nagenoeg vervlogen.
Van der Vaart, de man die even tussen Spaanse wal en Engels schip dreigt te raken, is de laatste der Mohikanen.

Zal de zoon van Johan Neeskens, nu actief in de jeugdopleiding van Real Madrid, het oranje-witte stokje overnemen?

Plaats een reactie